Спектакли за деца на Операта в МОЛ Галерия

На 10, 17 и 24 февруари /събота/ от 11 часа в МОЛ Галерия Държавна опера-Стара Загора кани малчуганите, заедно със своите родители на три от най-любимите и създадени с много обич и вдъхновение спектакли за деца.

На 10 февруари  спектакълът „ДО РЕ МИ” отвежда малките зрители на вълнуващо пътешествие на крилете на музиката. С класически произведения от цял свят децата ще преплуват хубавия син Дунав, ще танцуват неаполитанска тарантела и виенски валс, ще подремнат с руски приспивни мелодии, ще играят и ще се забавляват.

На 17 февруари потегля „МУЗИКАЛНОТО ВЛАКЧЕ”. Първите пътници са куче, зайче и слонче, готови за вълнуващи пътешествия и нови впечатления. Влакчето отвежда симпатичните герои  не само в страни от Европа /Испания, Италия, Германия/ , но и в Англия, Мексико и Съединените американски щати. Различните страни/спирки от пътешествието се представят с характерни за тях арии и мелодии, изпълнени от  солисти на Държавна опера-Стара Загора с музикален съпровод.

Главният герой  в  приключението „ФА СОЛ ЛА” на 24 февруари  иска да се научи да пее и танцува в Операта. С помощта на Котараната Мяу и Кученцето Баф, той събира много нови впечатления и познания, прави си и пикник. Героят за първи път вижда истински музикални инструменти, под съпровода им пее детски  песнички.  Децата от публиката се включват в спектакъла активно и се забавляват с героите от историята и с хубавата музика от популярни детски песнички и познати мюзикъли.