Кметът отговаря на граждани

Тази седмица ще бъде изготвена транспортна схема с точната локация на ремонтите в Стара Загора за да се избегнат задръстванията в града , с това се ангажира кметът Живко Тодоров . Той се срещна граждани и отговори на въпроси , които се поставят ежедневно в социалните мрежи.

„Така наречените умни светофари са предвидени за градския транспорт. Другият вариант за регулирането на кръстовища в час пик е чрез регулировчици. От Пътна полиция ни съобщиха, че в Стара Загора обучени такива няма”. Това обясни Живко Тодоров на среща с граждани в общината.

Кметът на Стара Загора помоли гражданите за търпение и разбиране, като обясни, че задръстванията са неизбежни, когато се ремонтират толкова важни пътни артерии.

Той отговори на всякакви въпроси на тричасовата среща, като най-важното е, че част от улиците ще бъдат изцяло преасфалтирани чак след като се изчака определен период след завършване на ремонта от страна на ВиК. „Никой не може да ме убеди, че при 4 метра изкопи няма да има слягане. Затова ще изчакаме”, категоричен бе градоначалникът.

Относно задръстванията Тодоров се ангажира още следващата седмица да има изготвена транспортна схема с точната локация на ремонтите. Като идея общината обсъждала и мобилно приложение за тези, които се движат пеша да бъдат стимулирани по някакъв начин.

Относно ремонта на улица „Промишлена” той бе категоричен – „Минах през участъка и автомобилът ми тресеше. Затова ще бъдат взети проби и изпратени в сертифицирана лаборатория и резултатите ще бъдат публично обявени”.

На срещата присъства и инж. Пеньо Пейков от ВиК, който бе категоричен, че към момента е имало само едно отклонение в качеството на водата заради четирикратна авария. Той обясни, че има забавяне и заради намерените артефакти. Пейков посочи, че с тях работят 9 археолога на терен и подчерта, че около изкопите се почиства.

От Вик и Общината разясниха, че се извършва непрестанно оросяване на улиците.