Купа “Никулденско бягане’2022” събира ориентировачи от 3 страни

Традиционните състезания по ориентиране за Купа “Никулденско бягане’2022” ще се състоят, 26-и ноември в село Долно Изворово. В надпреварата ще участват ориентировачи от България и гости от Румъния  и Турция.

Организатори на събитието са Община Казанлък, Кметство с. Долно Изворово, НЧ “Петко Маналов 1932“, Туристическо дружество “Орлово гнездо” и Спортен клуб “Орлово гнездо 1957”.

Старт на спортното мероприятие ще бъде даден в 12:00 часа на 26-ти  пред Кметството в с. Д.Изворово – за къса и дълга дистанция. В  14:00 часа ще бъдат наградени и победителите.

Организаторите споделят, че състезателите трябва да са възможно най-бързи по маршрутите си, начертани на специални топографски карти. Използват се компаси и специални чипове, маркиращи преминаването през червено-белите контролни знаци/вратички. Знаците и електронните чипове са закрепени на специални метални стойки, поставени из населените места и околностите, по поляни, в горите и по пътища и пътеки. Организаторите молят да не се пипат поставените стойки с червено-бели контролни знаци и електронни станции.

В състезанието е предвиден и детски маршрут /за младежи под 12 години/ с 4 контролни точки и дължина около 800 метра. За малките състезатели е съобразено лесно търсене, с придружители или самостоятелно, което ще започне след старта на големите участници, а сладки изкушения ще зарадват завършилите на финала.