Казанлък участва за Годишните награди в туризма в три категории

Стартира електронното гласуване за седмите Годишни награди в туризма – 2022. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма.

Община Казанлък се бори за приза в три категории – Туристическа атракция, Туристическа дестинация и Изборът на България.

Празникът на розата е номиниран в категория туристическа атракция за 2022. В категорията Изборът на България Община Казанлък е номинирана с 4 обекта, това са Тракийската гробница, Литературно-художествен музей “Чудомир”, Храм-паметник „Рождество Христово“ и Национален парк-музей „Шипка“ – Паметник на Свободата.

Гласуването не изисква регистрация или попълване на данни. Става само с един клик.

Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

Може да гласувате за финалистите до 23:59 часа на 05.12.2022 г. в сайта на наградите или на страницата на Министерството на туризма.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември.