Математически таланти търсят в Стара Загора

Първата част на събитието „Стара Загора търси математически таланти“, организирано от „Съвета на мъдреците“ при ПГ по КНМА „Проф. Минко Балкански“ и фондация „Миню Балкански“ стартира с подготовка за ученици от подготвителен до 4. клас. Най-малките ученици получиха по три подготвителни теми  с по 5 задачи за самостоятелна работа.

Всички участници в подготовката, заедно с ученици от 5. до 7. клас, са поканени за участие в два кръга на 4 и 11 декември. На 17 декември 2022 г.  в Регионалната библиотека „Захари Княжески“ ще бъдат наградени победителите.

Организаторите на проявата, със съдействието на община Стара Загора, са подготвили едно незабравимо обявяване на Математическите таланти на Стара Загора за 2022 г.

Ето и детайли по провеждане на състезанията: 4 декември 2022 г. (неделя)  от 10 до 14 часа се проведе първи кръг в ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“.

Вторият кръг ще се проведе на 11 декември 2022 г. (неделя)  от 10 до 14 часа ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“.

На 17 декември 2022 г. (събота) от 12:00 часа е награждаването на победителите в Регионална библиотека „Захари Княжески“.

На отличените ще се връчат награди-медали в общото класиране „Лауреат на събитието Стара Загора търси математически таланти 2022“ (по класове), както и в за класиране във всеки от кръговете (по класове).

Сертификати ще получат всички участници.