Община Павел баня ще участва във „Ваканция & СПА Експо 2023″

Община Павел баня ще вземе участие в 39-ото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо 2023″, което ще се проведе в гр. София в периода 15 – 17 февруари.
Щандът ще бъде с изцяло нова визия, кореспондираща с концепцията на Общината за популяризиране на балнео и СПА туризма в района, поминъка, традициите, богатото културно-историческо наследство и възможностите за пълноценна почивка.
„Ще насочим вниманието на посетителите в няколко посоки – розопроизводство, балнео и СПА с лечебна минерална вода, традиции, които Общината целогодишно умело вплита в реализирането на културни събития”, заяви кметът Иса Бесоолу и даде пример с Националният фестивал на маскарадните игри „Старци в Турия” с участието на уникалните кукери от павелбанския район, който всяка година предизвиква вниманието на местни и туристи. Празникът на розата и минералната вода, в рамките на който се избира Царица Роза и Цар на минералната вода също е сред акцентите в представянето, като тук следва да се има предвид, че никоя друга Община в страната не избира Цар на минералната вода, но отчитайки предимствата и уникалността на лечебната си вода, Павел баня го прави години наред.
Тазгодишният щанд на Павел баня, по един различен от до сега начин, ще разгърне туристическия потенциал на общината, като бъде използван нов подход в презентирането на града и населените места в общината.
Международното туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо 2023″ се провежда под егидата на Министерство на туризма и в него изложители са: национални и регионални туристически организации, туроператори, агенции, туристически дестинации, хотели и туристически центрове, атракции, места за спа и здравен туризъм, винарски региони, събития и фестивали, доставчици на технологии и хотелиерско оборудване. Участниците в тазгодишното 39-о издание са над 250 от 15 държави като: Алжир, България, Гърция, Дубай (OAE), Индия, Италия, Испания, Литва, Мавриций, Малдиви, Перу, Румъния, Сърбия, Тунис, Турция. За първи път през 2023 г. участие в изложението взима Националният туристически борд на Алжир, компании от Литва, Мавриций, Малдиви и Перу.