Община Казанлък с отличие за лидер във Фестивалния туризъм на BATI 2022

Община Казанлък бе отличена за лидер във Фестивалния туризъм на осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 миналата вечер в София. На официалната церемония бяха отличени значимите постижения на институции и компании, които активно работят в най-важната сфера за развитието на Балканския полуостров. Организаторите от ВИП Комюникейшън ЕООД  за поредна година награждават общини, хотелиери, туристически агенции и мениджъри в туризма от различни държави на Балканите, с което превръщат София в столица на полуострова.

Измежду 17 категории в сферата на туризма, Фестивалът на розата в Казанлък печели трофея за „Фестивален туризъм“. Категорията обхваща фестивали, събития и изложби, които привличат над 3 000 посетители с цел увеличаване на туристите в дадена дестинация и създаване на значителен икономически ефект в туризма за региона и Балканите.

Въпреки извънредните условия в страната и ограниченията свързани с пандемията, при спазване на всички мерки за безопасност, през 2021 г. Община Казанлък, за разлика от 2020 г., успя да реализира някои от най-важните за развитието на туризма си събития на живо, което доведе до значително повишаване на туристическата посещаемост в града, в сравнение с предходната година.

В рамките на Празник на розата 2021 Казанлък, преминал под мотото „Да се върнем към корените“, посрещна туристи от цял свят, които споделят емоциите от традиционните за региона ритуали „Розоварене“ и „Розобер“ и отдават почит към красивото цвете – емблема на България. През 2023 г. Община Казанлък подготвя атрактивни културни събития, посветени на юбилейния 120-ти Празник на розата в Казанлък.