Подготвят за продажба училище в село Бъдеще

Училище „Св. св. Кирил и Методий” в старозагорското село Бъдеще предстои да стане частна общинска собственост и да бъде подготвено за продажба, става ясно от докладна записка на кмета Живко Тодоров.Тя ще бъде разгледана на последното за тази година заседание на Общинския съвет, насрочено за 20 декември.

Със заповед на образователния министър школото през 2008 година е било закрито. Кметският наместник на селото Иванка Иванова предлага на общината дворното място да бъде разделено на парцели и да се продаде.

Имотът е с обща площ 20 075 квадратни метра. В него са построени триетажна сграда с площ близо 400 квадрата. В него има осем класни стаи, два кабинета, физкултурен салон, учителска и директорска стая. Отделно има и склад с площ от 144 квадрата. Конкретно на следващото общинско заседание кметът ще предложи имотът от публична да стане частна общинска собственост.   „Имотът и сградите в него са свободни, не се ползват по предназначение, не служат за трайно задоволяване на обществени потребности от местно значение, определени от общинския съвет, поради което са загубили публичния си характер и следва да бъдат обявени за частна общинска собственост. Това ще даде възможност за по – оперативно управление и ползване на имота”, е пояснил градоначалникът.