Негово Високо преосвещенство митрополит Киприан, Галина Стоянова и Ротари клуб в подкрепа на ДКЦ „Районна поликлиника” за закупуване на скенер

В ДКЦ „Районна поликлиника” се проведе среща по повод дарителската кампания за закупуване на скенер за здравното заведение. На нея присъстваха кметът Галина Стоянова, Негово Високо преосвещенство Митрополит Киприан, казанлъшки духовници, представители на Ротари клуб от Казанлък и Стара Загора, лекари и фармацевти от региона.

По време на срещата д-р Красимир Пейчев – директор на здравното заведение, сподели че кампанията ще се провежда под егидата на Негово Високо преосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, с подкрепата на кмета Стоянова и казанлъшкото духовенство. Инициативата е от ръководството на Районна поликлиника Казанлък, Ротари клуб Казанлък и Ротари клуб Стара Загора – БЕРОЕ.

Скенерът е за нуждите на Рентгеновото отделение в Поликлиниката. Апаратурата компютърен томограф (скенер) представлява мултислайсов рентгенов апарат, който извършва много прецизни снимки. Това е съвременно изследване, което сканира органи и меки тъкани, като осигурява множество рентгенови изображения, които създават 3D образ, който се вижда на компютърния монитор. Скенерът може да се фокусира много по-добре върху определени зони от тялото, от колкото рентгена, и дава много ясно изображение на меките тъкани и органите.

Скенерът ще обслужва доболничната помощ и ще се използва от личните лекари и от специалистите в здравното заведение.