34-годишният Димитър Кацаров хвана кръста в Казанлък

35 смели мъже  се включиха в Богоявленския ритуал за спасяването на кръста във водите на Старата река в Казанлък, като 6-ма от тях го направиха за първи път.

Църковният празник започна с Утринно Богослужение, Света Божествена литургия и Велик Богоявленски водосвет, като продължи с Литийното шествие от храм „Свети Пророк Илия“ до моста на Старата река, където кръстът бе хвърлен от отец Николай, а 34-годишния Димитър Кацаров го спаси от ледените води.

Преди да излязат от водите момчетата отдадоха почит с едно минутно мълчание към покойният Йордан Йорданов, дългогодишен участник е ритуала.

В ритуала най-малкият участник бе именикът Йордан, само на 2 години и 6 месеца. 52-годишният Христо Христов скочи за 19-и път и стана най-възрастният участник. Костадин Димитров, 36-годишен, постави собствен рекорд с участието си в Богоявленския ритуал в Казанлък за 23-и път.

Всички момчета бяха поздравени от Кмета Галина Стоянова. В края на ритуала смелите момчета и казанлъчани изиграха дружно хоро за здраве и благоденствие.