40-годишният Руслан Мирчев от Стара Загора хвана Богоявленския кръст

Празничният 6 януари /Богоявление/ започна с отслужването на Утреня и св. Златоуства литургия в катедралния храм „Св. Николай” в град Стара Загора, по време на която Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан извърши и Великия Богоявленски водосвет. С литийно шествие свещенослужителите и представители на местната власт се отправиха към парк „Йордан Капсамунов”, където бяха осветени бойните знамена на всички формирования от Старозагорския гарнизон.

40-годишният Руслан Мирчев от Стара Загора хвана Богоявленския кръст в ледените води на „малкото езеро” в града на липите. По професия е пожарникар в община Опан. Скачането за кръста е семейна традиция, в която участва с племенниците си за трети път. Мъжът пожела на всички да бъдат живи и здрави. Над 30 бяха смелчаците, които участваха в ритуала. В края му всички те изпяха българския химн.

На 07 януари, когато църквата почита Св. Йоан Кръстител, митрополит Киприан ще отслужи Утреня и св. Златоустова литургия в храм „Св. Йоан Предтеча” в гр. Казанлък.