“Младите в театъра”

Драматичен театър “Гео Милев” инициира програмата “Младите в театъра”, която е насочена изцяло към дебютиращи творчески екипи на професионална сцена. “ММЕ, кой пръв започна” е първият спектакъл по тази програма!

Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора има премиера на „Мамка му да е*а, кой пръв започна” . Текстът на известния македонски драматург Деян Дуковски, е поставен от режисьора Николай Йорданов. Той и актьорите Ванина Йорданова, Велина Георгиева, София Джустрова и Сезер Сами са завършили в последния клас на проф. Снежина Танковска в НАТФИЗ.

Красимир Ненков и Георги Ножделов са другите двама актьори, които ще играят на сцената на Културния център в Стара Загора, поради ремонта на театъра. Сценограф на постановка е Никол Трендафилова, композитор – Давид Кокончев.

Героите, които ще видите са призраци изплували от руините, за да направят равносметка на провалите си. Tърсят в какво са сбъркали, как да поправят грешката си и да направят рестарт. Провалът е неизбежен, а рестартът – невъзможен . В земята на мъртъвците, нов живот не може да се създаде. „Мамка му да е*а, кой пръв започна или с голяма бързина на стоене” (пълното име на пиесата) не предлага отговор, а цели да обърне погледа на зрителя към пукнатините в битието и щетите във взаимоотношенията.

Премиерата на постановката е на 17 януари 2022 г., от 19.00 часа, на сцената на Културен център Стара Загора. Спектакълът ще се играе и на 2 и 16 февруари.