Значително се увеличава броят на казината в Стара Загора

Значително се увеличава броят на казината и игрални зали в Стара Загора. Справка в публичния регистър на Националната агенция по приходите показва, че 21 са издадените лицензи за града, като някой от фирмите имат повече от един обект. Прави впечатление, че напливът за издаване на лицензи за хазартна дейност се е повишил през последната година.

Много българи не спират да залагат, проигравайки последните си спестявания и някои от тях често губят домовете си. Според психолозите хазартнатата зависимост по нищо не се различава от всяка една друга зависимост. В основата е така нареченият механизъм на отрицанието и самият човек, който има проблем, не вярва, че има такъв проблем.

Работещите в казината споделят, че има няколко типа играчи – професионални, които могат да контролират играта и които наистина играят, за да печелят. Спонтанни, които влизат веднъж месечно и пристрастени. Тъжната статистика сочи, че различните форми на зависимости са най-лесно развивани във възрастовата група 15-34 г., където често биват развивани зависимости към диети, алкохол, тютюнопушене, наркотици, секти, психо-религии, електронни и видеоигри, компютри, хазарт, пристрастеност към пазаруване, гледане на телевизия и дори ходене по врачки.