Протестите на жителите на Бузовград продължават и пред Окръжна прокуратура Стара Загора

Протестите на жителите на село Бузовград срещу решението на наблюдаващия прокурор за освобождаване под парична гаранция на 57-годишния Димитър Косев, който блъсна и уби 14-годишния Иван Седмаков от Бузовград продължават.

Бузоградчани няколко поредни се събраха на протест в село Бузовград , а на 13-и януари протестиращите изразиха недоволство си пред сградата на Районния съд в Казанлък.

На 17-и януари пред Окръжната прокуратура в Стара Загора от 16:00 часа е предвиден да се проведе още един протест, а жителите са твърдо решени да се борят за справедливост, както и за спешни промени в закона. Жители на селото направиха и петиция за “Промяна в закона за движение по пътищата”.

Припомняме, че на 15 ноември Районният съд в Казанлък определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, но в началото на т.г. Косев беше освободен под парична гаранция.

Официално становище на Окръжна прокуратура и на наблюдаващия прокурор по делото относно решението за освобождаване на Косев под парична гаранция все още няма.