Жители на Общините Казанлък и Павел баня излязоха на протест срещу инвестиционно предложение на завод в региона

Жители на Общините Казанлък и Павел баня излязоха на протест заради инвестиционното предложение за “Разширение и модернизация на действаща инсталация за производство на смоли” на фабрика в региона. Според протестиращи се залага екологична бомба в Розовата долина.

На протеста присъстваха и народни представители, сред които Иван Ченчев, Георги Гьоков, Георги Свиленски и Димитър Пашев.

Припомняме, че на 11 януари т.г. Експертен екологичен съвет към Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора одобри Доклада по ОВОС относно инвестиционното намерение на фирмата, като гражданите бяха уверени от експертния съвет, че няма опасност за замърсяване на околната среда и промени във вида на производството на завода.

Протестиращите са категорични, че ще обжалват решението на експертния съвет пред съответните институции. В региона се състояха и редица срещи, на които бяха обсъдени възможни решения. Създаден беше инициативен комитет, чиито членове ще потърсят становището на независими експерти относно това какво ще бъде влиянието върху околната среда и здравето на хората.