Малкото момиче с голямо рицарско сърце

Бронзов медал завоюва Николета Добрева състезателка на „Фехтовален клуб Железник“- Стара Загора, на провелото се този уикенд състезание Купа Свечников. Състезанието бе за момичета и момчета до 15 години, кадети и кадетки и е част от вътрешния спортен календар на Българската Федерация по Фехтовка.

През първия ден на състезанието при момичетата до 15 г. Николета стартира според очакванията и излезе с три победи и една загуба от предварителните групи. Пропусна един кръг от елиминацията, победи представителка на ЦСКА в осминафиналите, но моментна загуба на концентрация в четвъртфиналната среща  и отреди 7-мо място в крайното класиране.

През втория състезателен ден предстояха двубоите в горната възрастова група. Изправяйки се срещу по-големи и опитни противници, фехтовачката от Стара Загора показа едно от най- силните си качества и нито за момент не загуби увереност в способностите си. Смелост, концентрация и самообладание бяха оръжията, които и донесоха 4 победи и една загуба в предварителните групи и четвърто място в таблото с елиминация. Последва победа 15-11 в осминафиналите и категорична победа с 15-5 в четвъртфиналната среща. На полуфинала изправяйки се срещу една от най-перспективните състезателки на българската фехтовка, Калина Атанасова от клуб „Свечников“, Николета показа добра игра, но загуби срещата с 15-7. Така на почетната стълбичка Николета се окичи с бронзово отличие. За отбелязване е, че всички останали медалистки са родени през 2006 г., докато Николета Добрева е родена през 2009 г.

Този медал е първи за клуба в тази възрастова група, където нивото на фехтовката вече е много високо и състезателите са много добре подготвени.