Община Казанлък ще кандидатства за Етап IV на Детска академия за развитие на таланти в с.Розово

Община Казанлък има намерение да кандидатства с проектно предложение за преустройство и реконструкция на сградата на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ с. Розово в Детска академия за развитие на таланти – Етап IV: Паркоустройство и благоустройство на двор, подови настилки и осветление в сутерен.

Етап IV на проекта ще надгради изпълнените до момента дейности по Детската академия за развитие на таланти. През 2020 г. Община Казанлък изпълни първия етап от внедряване на мерки за енергийна ефективност, като се подмени старата дограма на сградата с нова, направена е топлоизолация и изцяло обновяване на покрива, както и е положена минерална мазилка на фасадата. През 2021 г. като втори етап бяха извършени вътрешно обновяване на сградата – частично подмяна на осветление, силови инсталации и ВиК. В третия етап, реализиран през 2022 г., е направено преустройство на сутерена, ОВК и аварийна стълба. Усилията на Община Казанлък, чрез изпълнението на няколко взаимосвързани етапа в строителството, са за създаване на модерна и функционална сграда която да предостави възможности за развитие на талантливи деца от региона и цяла България.

Условията за кандидатстване по кампания изискват съфинансиране от минимум 50% от общата стойност на проектното предложение. Процентът на предложено по- голямо съфинансиране е критерии за оценка. При заложен по-висок процент на съфинансиране проектът ще получи по-висока оценка.

Крайният срок за подаване на проектното предложение е 20.02.2023 г.