“Берое” надигра северномакедонци и взе първа победа в зимните контроли

С два гола на Вини Трибуле и едно попадение на юношата Дамян Йорданов “Берое” победи “Македония Гьорче Петров” с 3:2 в четвъртата си контрола по време на лагера в Турция. Това бе първи успех за заралии от началото на зимната подготовка след пораженията от косовския “Балкани” и руския “Рубин” и равенството с полския “Подбескидже”.
След равностойно начало на двубоя срещу северномакедонците, “Берое” взе инициативата, пое контрола в центъра на терена и организира няколко добри атаки, но това не даде резултат. Напротив – съперникът успя да осъществи скоростна контракция, при която Стойковски отбеляза първото попадение в мача.
Само три минути след началото на второто полувреме Вини Трибуле се възползва от груба грешка на защитник на “Гьорче Петров” и изравни. В 80-ата минута Дамян Йорданов вкара много красив гол и даде аванс на “Берое” след асистенция на Калоян Кръстев, а в 87-ата Трибуле се разписа отново за 3:1. В ответната атака Алексей Славков реализира втори гол за северномакедонския отбор, с което оформи и крайния резултат.