Защо, кога и как да изтеглим кредит онлайн?

Можем ли да изтеглим кредит онлайн?

Днес технологиите са напреднали извънредно много и не е необходимо, да се редим на опашки в банките, за да изтеглим паричен заем. Вече е напълно нормално всеки да може да вземе кредит онлайн, без да се съобразява с множество формалности и бюрокрация.

Съществуват достатъчно небанкови финансови институции, които предлагат улеснено кандидатстване, без изискване на прекалено много документи или препоръки. Този вид компании предлагат така наречените бързи заеми, при които одобрението става за минути и кредитоискателят спестява значителна част от свободното си време.

Кога е добра идея да изтеглим бърз кредит?

На всеки в даден момент се е случвало, да има спешна нужда от пари. Когато сумата е по-малка – до 100 лв., бихме могли да се обърнем към приятел или близък. Но ако става въпрос за по-голяма от тази сума, със сигурност ще се наложи да потърсим популярната вече услуга бърз заем. За разлика от банките, които имат редица изисквания и задължително представяне на трудов договор, модерните кредити онлайн, мога да бъдат изтеглени бързо само чрез регистрация в интернет сайта.

Най-удобното в случая е, че парите се получават в достатъчно кратък срок. Това е може би най-сериозното улеснение, тъй като много често сумата е необходима за покриване на спешен ремонт, плащане на сметки или здравословен проблем. Хубаво е, когато има решение на такъв финансов въпрос. Без губене на време, без дълго одобрение и подготовка на различни документи, получаваме необходимата сума и запазваме спокойствието си.

Защо да изберем кредит онлайн?

Съществуват много причини, които биха ни насочили към това да кандидатстваме за заем по интернет. От Cashcredit.bg ще споделят положителните страни на онлайн кредита:

● може да се заяви и без посещение на офис – важно е да притежаваме телефон, компютър или таблет, за да кандидатстваме бързо, без да напускаме дома си. Договорът за кредит също се разписва по интернет и получаваме парите по банковата си сметка;

● нужна е само лична карта – документът за самоличност трябва да бъде валиден и лицето да е навършило 18 години. При банковите институции това не е достатъчно и ще ни бъдат поискани различни други документи. Удобството на бързия заем онлайн се състои в опростената процедура по кандидатстване и одобрение. Имейлът, който представяме също трябва да е активен, за да може на него да получавате важна информация, свързана с услугата, за която кандидатствате;

● личните данни са защитени – те служат, за да се провери, дали лицето няма натрупани стари задължения в ЦКР. Дори в този случай небанковите финансови институции са гъвкави и човекът може да получи заем;

● не са нужни поръчители – обикновено банковият заем е обвързан с представянето на поръчител, който се явява наш гарант. При бързите кредити онлайн това изискване отсъства, което до голяма степен облекчава кандидатстването. Щом са ни необходими спешно средства, едва ли ще имаме време да търсим близък, който да молим да ни стане гарант;

● компаниите, предлагащи услугата, са надеждни – фирмите, които предлагат кредити онлайн, трябва да отговарят на редица изисквания. Важно условие е да бъдат регистрирани като финансова институция в БНБ. Модерните кредитодатели държат на репутацията си и се стараят да са максимално коректни към клиентите си. Това важи и в обратна посока, ако редовно внасяме задълженията си, ще получим редица привилегии.

Как става кандидатстването за кредит онлайн?

За начало, трябва да изберем фирма, която да ни предостави тази услуга. Компаниите, отпускащи дистанционни заеми, са много. Добре е да изберем партньор, който е познат на пазара и е изградил добро име сред хората. След като разгледаме сайта, има няколко стъпки, които е важно да последваме:

● прави се регистрация – тя става много бързо, чрез посочване на личните данни и валиден имейл. Регистрацията е важна, защото получаваме профил, от който следим задълженията си и кандидатстваме по-бързо следващ път;

● избира се желаната сума – това може да стане лесно, чрез използването на виртуалния калкулатор. В него виждаме, каква вноска ще дължим, спрямо сумата и зададения период за връщане;

● попълва се форма с лични данни – тук можем да изберем начин за усвояване на кредита. Това става или чрез превод в банковата ни сметка, на каса на easypay, или в брой в офис;

● прилага се копие на личната карта – всеки кредитоискател трябва да е навършил 18 години и да има валидни лични документи. Служител на компанията ще направи проверка в ЦКР за стари задължения.

Отговорът се получава в максимално кратък срок, обикновено до 6 минути. Изпраща се sms, който ни информира дали сме одобрени. Процедурата включва само няколко кратки стъпки. Това е и причината, повечето клиенти да избират небанковите финансови институции.

С какво е важно да се съобразим, когато търсим онлайн кредит?

Преди да пристъпим към теглене на някакъв заем, е нужно внимателно да преосмислим ситуацията. Сумата, от която се нуждаем, трябва да бъде избрана внимателно и съобразена с възможностите ни. Точно затова е измислен удобният интернет калкулатор, чрез който можем предварително да видим, каква ще бъде вноската спрямо срока за връщане.

Хубаво е да сме сигурни, че бихме могли да спазим условията на кредитодателя. Ако правим вноските по заема коректно и редовно, има възможност да се възползваме от редица привилегии, които предлагат фирмите на коректните клиенти. Много често хората се насочват към такъв заем, поради спешно възникнал проблем. Това може да бъде неотложен ремонт, погасяване на месечните сметки, ремонт на автомобил или нещо друго.

Възможно е да изтеглим бърз заем и защото парите не са ни стигнали до заплата. Ситуациите могат да са много различни, но е добре внимателно да преценим, каква сума да изтеглим. Щом сме решили да пристъпим към тегленето на заем, трябва да се уверим в редовните си ежемесечни приходи, независимо дали става въпрос за трудов договор или нещо друго. Това ще ни гарантира спокойствие през времето, в което имаме да погасяваме вноски. Не е препоръчително да теглим бърз кредит онлайн за несъществени неща и глезотии.