ХVIІI Национален поетичен конкурс “Магията любов 2023“ очаква лиричните ви творби

Националният поетичен конкурс „Магията любов” – едно доказало се във времето литературно събитие, в което се изявяват не само утвърдени поети, но и изгряват нови млади имена в българското лирическо пространство и тази година очаква вашите творби.

Конкурсът е тематичен и е за творби от областта на любовната поезия.

Право на участие имат всички автори, навършили 18 години от България и чужбина. Всеки автор може да участва само с една поетична творба, която да е на български език, непубликувана до момента на обявяване резултатите от конкурса. Автори, които изпращат стихотворения на чужд език, са длъжни да добавят и художествен превод. Творбите могат да се изпращат само на електронен адрес съпроводени с информация за автора, а именно: възраст, адрес, телефон и e-mail за връзка, като всичко това е във файла със стихотворението.

Максималният обем на творбата (без информацията за автора!) трябва да е до 30 реда с големина на шрифта – 12. Файлът да е във формат Word .Творби за участие ще се приемат най-късно до 10.03.2023 година.

Организаторите си запазват правото да не допускат до участие в конкурса творби, които не отговарят на темата на конкурса, надвишават максималния обем или влизат в противоречие с общоприетите морални норми.

Конкурсът се организира от Община Казанлък и Фондация „Чудомир“, като повече информация може да намерите  за конкурса може да намерите на официалната му страница в социалната мрежа.