Дете загина при катастрофа

7-годишно дете  загина при катастрофа в старозагорското село Хрищени. Колата в която се е возило е била управлявана от неговия баща, който е бил пиян. Тежко е пострадало и друго дете, което е било в автомобила.

Катастрофата е станала малко след 23 часа в събота. Автомобилът, управляван от 42-годишен мъж е самокатастрофирал. 7-годишното момиче загива на място, а брат му на 9 години е с тежки наранявания. Шофьорът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел над 1,47 промила. Взета e кръв за изследване за употреба на наркотични вещества. И бащата е настанен с множество травми в болница. Той е с мозъчно сътресение и рани, които са хирургично обработени. Има и частични фрактури без разместване на два шиини прешлена. Поставена му е стабилизираща яка.

Има опасност за живота на пострадалото дете. То е на кислородно дишане, с контузия на бял дроб и счупени кръстни прешлени.

“Все още е възможно да се развие някакво усложнение, което да застраши живота. Тежко състояние, една идея по-добре откогато е било прието, но все още е в тежко състояние”, сподели д-р Димо Колев.

В сектор “Пътна полиция” е образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.