Община Павел баня с първи по рода си специализиран каталог за туристи и туроператори

Първото по рода си специализирано издание на български и английски език, предназначено за туристи и туроператори, ще представи Община Павел баня тази седмица на предстоящото изложение „Ваканция и Спа ЕКСПО” в гр. София. Специално създадения за случая каталог разкрива предимствата на Павел баня и региона като туристическа, балнео и СПА дестинация. В него, освен представянето на различните обекти, в т.ч. и природни забележителности, предизвикващи години наред интереса на местни и гости, на читателя се предлагат варианти на туристически маршрути, съобразени с интереса му. Изключително полезно в изданието е и отразяването на всички хотели, комплекси и къщи за гости с възможностите им за резервация, като всичко това е направено с цел улеснение на туриста.
“Искахме да съберем на едно място възможностите за различните видове туризъм, които нашата Павел баня предоставя на всеки, който я посети или още решава къде да прекара отпуската си. Успяхме да представим по един уникален начин вариантите за почивка при нас, пък било то и в съчетание с лечебни процедури. В каталога присъства информация за абсолютно всички възможни места за настаняване на почиващи, което допълва неговата индивидуалност от всичко правено до сега с тази цел”, коментира кметът Иса Бесоолу.  Специалното му послание в първите страници на каталога и формата на обръщение към читателя дава усещането за близост и показва гостоприемството на павелбанци.
Редом с туристическите маршрути, каталогът дава богата информация и за празниците, които Община Павел баня чества всяка година, както и за историческите, архитектурни и природни забележителности в населените места. Текстовете са придружени от пъстроцветни снимки, даващи нагледна представа на туриста за онова, което прочита на страниците на изданието.
Никъде другаде до сега Община Павел баня не е представяла всички лечебни  свойства на минералната си вода, както е направено в този специализиран туристически каталог. И това не е всичко – читателят може да научи повече и за традиционните ястия от региона, както и исторически факти за града и населените места.
Изложението „Ваканция & СПА Експо 2023″, което ще се проведе в гр. София в периода 15 – 17 февруари, е 39-ото по ред и е с международно участие. Щандът на Община Павел баня ще бъде с изцяло нова визия, кореспондираща с концепцията на Общината за популяризиране на балнео и СПА туризма в района, поминъка, традициите, богатото културно-историческо наследство и възможностите за пълноценна почивка.
В рамките на тазгодишното изложение, всеки, посетил щанда на Община Павел баня, ще може да се докосне до уникалните павелбански кукерски маски, като същевременно получи лична покана от кмета Иса Бесоолу и екипа му да посети общината.