Издръжката на ФК “Габровница” за 2023 г. вече е осигурена.

Годишната издръжка на ФК “Габровница” от село Горно Сахране днес бе подсигурена. Това се случи на обща среща между кмета на Павел баня Иса Бесоолу, кмета на селото Янко Янков, новия президент на отбора Любен Любенов и изпълнителния директор на “Кастамону България” Чаатай Пиядеджи. Четиримата бяха единодушни, че трябва да се направи най-доброто за отбора, за да продължи той развитието си. 

“И тази година ще спонсорираме клуба, защото, от една страна това е част от социалната ни политика на отговорност към хората и местното население, и от друга – искаме отборът да се развива, още повече, че в него тренират и наши служители”, заяви изпълнителният директор на “Кастамону България”. Думите му бяха приети с удовлетворение и успокоение от страна на кмета на село Горно Сахране Янко Янков, който от своя страна припомни редицата случаи, в които е разчитал и е срещал подкрепа и разбиране от местната фабрика по въпросите на селото си. 

Община Павел баня също няма да остане безучастна към дейността на клуба, за което увери пък кметът Иса Бесоолу. Общината също ще осигури средства за издръжката през 2023 г., както го е правила до сега. Така ФК “Габровница” ще може спокойнo да участва в турнири и да провежда тренировките си. “Ремонтирахме съблекалните, сложихме нови пейки, така че трябва вече момчетата да мислят само за футбол”, коментира Бесоолу. 

Оказа се, че към това се стреми и новият президент на ФК “Габровница”, който пое клуба след кончината на Атанас Сомов. “Сега си даваме сметка с момчетата колко труд и средства са коствали на Наско да го има отбора. Продължаваме делото му. Целта ми е да привличаме млади футболисти, които да играят и да увличат и други във футболната игра. Зная, че няма да е лесно, но вярвам, че с Община Павел баня, с кмета на Горно Сахране и с “Кастамону България” ще се справим с това предизвикателство”, заяви президентът на ФК “Габровница” Любен Любенов, в който отбор тренират и работещи в дружеството. “Издръжката е много важна за един отбор, защото дава преди всичко сигурност”, подчерта той. 

Предстои този петък да се проведе втора среща между кмета на Горно Сахране Янко Янков, президента Любенов и изпълнителния директор Пиядеджи. 

На 4 март в 15:00 часа на стадиона в с. Горно Сахране ФК “Габровница” ще играе отложения си мач от миналата година с ФК “Мини Марица изток”. Любенов покани всеки, който желае да подкрепи клуба от с. Горно Сахране да заповяда на стадиона следващата събота.