Среща-дискусия с домоуправители и живущи в АБ “Изток”

Облагородяването на междублокови пространства и насоки по програмата за въвеждане на мерки за енергийна ефективност  поискаха от администрацията домоуправители от източната част на Стара Загора

В залата на НЧ “Св. Климент Охридски – 1858“, бе проведена среща-дискусия с домоуправители и живущи на територията на Административно бюро „Изток“ в Стара Загора. На въпросите на старозагорци отговаряха, зам.-кметове на Общината Радостин Танев, инж. Янчо Калоянов, Надежда Чакърова, Красимира Чахова и Милена Желева, както и секретарят Делян Иванов, главният архитект Младен Иванов  и арх. Николай Василев, началник на отдел „Устройство на територията“.

Домоуправители получиха насоки и подробности за текущата програма, която дава възможност за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на жилищни сгради. Засегнати бяха теми за организацията  на движението и светофарни уредби, както и предложения за подобряването на местоположението на спирки на градския транспорт. Жителите на квартала поискаха повече видеонаблюдение.

Участниците в срещата зададоха въпроси, свързани с необходимостта от облагородяването на междублокови пространства. Те получиха покана да се включат в пролетна кампания „Заедно за една по-чиста Стара Загора“, която ще дава възможност и за залесяване на градинките около жилищните блокове, за да бъдат те по-приветливи. Въпроси бяха зададени и по повод изпълнявания от „Водоснабдяване и канализация“ – Стара Загора мащабен ремонт по обновяване на ВиК мрежата в града.

В началото на срещата, присъстващите граждани имаха възможност да подадат писмено своето предложение или сигнал, като в рамките на 10-дневен срок отговорите ще бъдат обявени на видно място в АБ „Изток“.