Иса Бесоолу и директорите на градини обсъдиха текущите ремонти в детските заведения

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу инициира среща с директорите на детските градини от общината. На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с материалната база в градините, както и предстоящи ремонти, заложени в бюджет 2023 год. 

Един от основните приоритети на кмета през мандата му е да бъде подобрена материалната база в градините. “Целта ни е да задържим децата в местните учебни заведения, за да е удобно на родителите им, но и да запазим персонала”, коментира Бесоолу. 

От 2019 г. до момента той ремонтира и обнови детските градини в гр. Павел баня, с. Горно Сахране, с. Долно Сахране и с. Александрово. В момента тече ремонтът на детската градина в с. Осетеново. 

“Направихме много, но и още много ни предстои”, каза кметът. “За мен децата на общината са най-важни и затова, в качеството си на кмет, правя и ще правя всичко възможно те да се бъдат отглеждани в съвременни условия”, категоричен бе Иса Бесоолу. 

Община Павел баня е подала проектно предложение за енергийна ефективност на детските градини в с. Горно Сахране, с. Габарево и гр. Павел баня, като за тази в гр. Павел баня е предвидено изграждане на фотоволтаична система. 

Община Павел баня е подала и проектни предложения по ПУДООС за съоръжения за игра в дворовете на училищата и на всички детски градини.