Николай Каварджиклиев: Приех да съм в листата на БСП по една много проста причина

„Приех поканата да се включа като експерт в гражданската квота на БСП, защото това е партията, която ме докосна с програмата си и е най-близко до моите възгледи, както за икономическо развитие на страната, така и за опазване на семейството, децата. Една по-консервативна политика, изцяло фокусирана върху обществения интерес, неговата защита и поставянето му над личния интерес, изграждането на социално-солидарен модел в държавата с ясни идеи за намаляване на броя на бедните в България, борба с бедността. БСП е партия, която си поставя и въпроса за демографската криза, която за мен е основната криза в България”. Това каза Николай Каварджиклиев – кандидат за народен представител от листата на „БСП за България” с номер 1 в бюлетината  в Телевизия “Стара Загора”.

Той припомни, че в предишното правителство социалистите са постигнали много: „Реално БСП управляваше три министерства – икономика, земеделие и социално министерство. Успехите на това правителство са основно в министерствата, които управляваше БСП, въпреки, че колегите от ПП се опитват да представят това, като техни постижения – и повишаването на пенсиите, и икономическия растеж – бяха в министерства изцяло управлявани от социалистическата партия”, каза Каварджиклиев и допълни, „въпреки че седем месеца не са достатъчни, за да се развие една политика, партията е успяла да постигне много цели, които хората са усетили още миналата година”.

„Поставихме едни добри основи, лошото е, че след управлението на вече две служебни правителства, хаосът е изключително голям”, подчерта третият в листата на „БСП за България”.

Той коментира и изявленията от страна на министри от служебното правителство по повод изтеклия доклад на финансовото министерство. Той посочи, че те очевидно работят по сценарий и посочи възможните причини за това: „Първата цел може да е всяване на паника и смут в населението, виждаме, че в същата посока работи и още една партия, чийто лидер обикаля страната и обяснява колко страшно става. Втора цел може да е явен популизъм, големи обещания и хвърляне на тяхното изпълнение към следващото правителство с цел свалянето му след два-три месеца, което да доведе до поредна политическа криза и избори. Третият вариант е – управляват ни хора, които са крайно некомпетентни и не знаят какво правят. Видимо се работи по сценарий, защото излизат организирано министрите един след друг и обясняват колко са лоши партиите и как за нищо не стават, а има един център на властта, който е прекрасен”, допълни кандидатът за народен представител от „БСП за България”.

„Защо се цели всяване на паника преди изборите? Кой иска хората да се страхуват преди изборите? Или се намесват пряко в политиката тези хора, които не би трябвало да се занимават въобще с това, или нямат капацитет да управляват”, заяви експертът.