В Деня на отворените врати прокурори от Окръжна прокуратура – Стара Загора се срещнаха с ученици от ОУ „Петко Р. Славейков“ в града

Вчера, 18 април 2023 г., прокурори от Окръжна прокуратура-Стара Загора се срещнаха с ученици от 7-и клас от ОУ „Петко Рачов Славейков“ в гр. Стара Загора в рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“. Тази година тя се провежда под мотото „Открито за съдебната власт“. В срещата в зала № 7 в Съдебната палата в града, където се намира Окръжна прокуратура-Стара Загора, участваха Георги Видев и Митко Игнатов, заместник-окръжни прокурори. Двамата магистрати изнесоха открит урок пред учениците, по време на който ги запознаха с органите на съдебната власт, техните функции и правомощия и говориха за професията на прокурора. 

На седмокласниците бе разяснено как протича един наказателен съдебен процес. В залата те видяха къде по време на делото е мястото на съдията, прокурора, съдебните заседатели, адвоката и подсъдимия. Учениците задаваха и въпроси на двамата прокурори.

Информационната кампания „Ден на отворените врати“ се провежда всяка година по повод 16 април – Ден на Конституцията и професионален празник на юриста и съдебния служител.