Започна мащабният ремонт на пътя Асен – Скобелево в община Павел баня

Новият календарен месец май за жителите на община Павел баня започна с даване началото на дългоочаквана пътна рехабилитация.

Днес кметът Иса Бесоолу, кметовете на селата Скобелево – Ахмед Сюли, и Асен – Недялко Петков, откриха строителната площадка за ремонтните дейности по общинския път от разклона при гробищния парк на с. Горно Сахране до с. Асен и с. Скобелево.

Мащабният проект, чиято стойност е 7,8 млн.лв., бе разработен от екипа на Бесоолу през 2022 г., когато беше внесен за разглеждане и одобрение от МРРБ. С отпуснатите към момента 3,9 млн.лв. строително-ремонтните дейности започват. Те включват: цялостен ремонт на централните площадни пространства в двете села – Асен и Скобелево, в т.ч. нови бордюри и тротоарни настилки, полагане на нова асфалтова настилка и отводнителни канавки по трасето на общинския път, както и текущ ремонт на настилката, където е необходим такъв. Общинският път е част от Плана за интегрирано развитие на община Павел баня за периода 2021-2027 г.

„Пътният участък, който предстои да ремонтираме, свързва двете населените места с държавния път. Село Асен и село Скобелево са две от гъсто населените места в нашата община. Там са ситуирани предпочитани от туристите обекти за посещение в т.ч. и входът за Централен балкан и „Пеещите скали”. В района на двете села се намират 40% от розовите ни масиви, 60% от черешовите масиви и 20% от ябълковите насаждения”, заяви кметът Иса Бесоолу, който пожела успех на всички, които ще работят за реализиране на това трудоемко и отговорно начинание. Той обърна внимание на добрата работа между институции и местна власт, като благодари за подкрепата на председателя и ръководството на ДПС.

Настоящият важен и мащабен ремонт е поредното спазено обещание от програмата на кмета Иса Бесоолу в мандата му и вторият такъв трудоемък проект, след ремонта на пътищата: II-56 от село Горно Сахране до Павел баня, от Гердеме до Павел баня, който не беше правен от половин век насам,  и от Гердеме до ЖП Спирката. Желанието на Бесоолу е да бъде ремонтиран и участъкът от Павел баня до с. Турия, макар пътят да е държавен. Затова градоначалникът и екипът му продължават да търсят възможности това да се случи.