Марица спечели шампионската титла за девойки U20

ВК “Марица” (Пловдив) спечели шампионската титла в Държавното първенство по волейбол на България за девойки под 20 години.

На финала в залата в Казанлък младите волейболисти, водени от Петя Стаматова, надиграха ЦСКА с 3:1 (25:18, 17:25, 25:19, 25:17).Така пловдивчанки са новият-стар шампион в тази възраст, след като защитиха титлата си от изминалия сезон. ЦСКА пък за втори пореден сезон завършват с бронзовите медали.Спорът за златото бе повторение на миналогодишния, в който маричанки победиха червените със същия резултат 3:1.

Двата тима са неизменно на финал в последните две години и при жените, след като повечето от тези състезателки са в дамските отбори.

Армейките, водени от Юлия Иванова и Тони Зетова се бориха, но усилията им стигнаха да внесат известна доза интрига. След равенството 1:1, маричанки не допуснаха повече изненади и наложиха волята си за крайното 3:1.

В малкия финал на турнира волейболистките на Левски София се наложиха категорично над ЦПВК (София) с 3:0 (25:16, 25:21, 25:21). Левскарките успяха да се вдигнат от изгубения полуфинал с ЦСКА и да покажат най-доброто за да спечелят отличие. Те бяха категорични и се пребориха за победата в три гейма. С това „сините“ завършиха с бронзовите отличия, а представителките на полицейския клуб оформиха финалната четворка на турнира.

Крайно класиране на финалите в Държавното първенство за девойки U20

  1. Марица (Пловдив)
  2. ЦСКА
  3. Левски София
  4. ЦПВК (София)
  5. Казанлък
  6. Локомотив 1929
  7. ДКС Варна
  8. Славия

Ето всички индивидуалните награди на финалите:

Най-добър нападател – Виктория Димитрова (ЦСКА)

Най-добро либеро – Виктория Арнаудова (ЦПВК)

Най-добър разпределител – Димана Иванова (ЦСКА)

Най-добър център – Боряна Ангелова (Марица)

Най-добър изпълнител на сервис –  Мария-Габриела Миличевич (Марица)

Най-полезен състезател (MVP) – Ива Дудова (Марица)