Стефан Папукчиев ще бъде вписан в Почетната книга на Града на розите

Директорът на единствения в България Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства- Стефан Папукчиев, ще бъде вписан в Почетната книга на Казанлък.

Папукчиев е роден в Казанлък, завършва висшето си образование във физическия факултет на Софийския университет, а впоследствие завършва и Техническия университет в Габрово. Учредител е на благотворителната фондация “Оазис”, която до 2008 година изпълнява големи проекти като “Супа за бедни”, “България е моята родина” и благотворителния фотоконкурс “Деца в риск”.

През 2006 японската правителствена организация JlCA се доверява казанлъчанина и съвместно организират дейността ѝ в областта на гостоприемството в туризма в Казанлък. При завършването на двегодишния проект, на Стефан Папукчиев и неговата сестра Маргарита Папукчиева, е възложено да напишат наръчник за обучение на обучители „Въведение в обслужването в гостоприемството“, който е издаден през 2007 година.

От 2016 година Папукчиев е Директор на Музея по фотография и съвременните визуални изкуства. Носител е на множество награди за фотография от национални и международни фотоконкурси. Съавтор и оформител е на книжното тяло на книгата „Фестивал на розата. Казанлък“ от 2017 година, на изданието „50 години Царица Роза” от 2018 година, както и на биографичната книга „ Сър Иван Папукчиев КdB – живот и спомени”.

Казанлъшкият фотограф е и инициатор за издаване на албума Нашиятъ Казанлъкъ”, в който ще бъдат представени редица архивни кадри от града и който ще бъде официално представен по време на тазгодишния Празник на розата в Казанлък.

Кметът Галина Стоянова определя Стефан Папукчиев като личност, допринесла за издигане на престижа на Казанлък на национално и международно ниво.