Гвардейският отряд на ПГ „Иван Хаджиенов“ гостува на президента Румен Радев

В Деня на храбростта и празника на Българската армия, президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев приветства на „Дондуков“ 2 младежи от ученическия гвардейски отряд и ученическия гвардейски духов оркестър към Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ – Казанлък.

Като символ на патриотизъм и българска идентичност президентската институция е в основата на създаването на ученически гвардейски отряди и духови оркестри, съвместно със сдружението „Младежки гвардейски отряди“.

Учениците присъстваха на военния парад и наблюдаваха представянето на военната техника и строй на въоръжените сили, както и тържествената смяна на караула пред Президенството.

Те лично се срещнаха в Гербовата зала с президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова , където беше и връчено клетвеното обещание от Калоян Чешмеджиев, командир на VIII ученически гвардейски отряд.

В знак на признателност Мариана Демирева, директор на ПГ „Иван Хадиенов“ подари плакет на гимназията и роза, изработена от Богдан Иванов, ученик от специалност „Машини и системи с ЦПУ“.

Припомняме, че VIII ученически гвардейски отряд и III ученически гвардейски духов оркестър към ПГ „Иван Хаджиенов“ беше създаден на 30.09.2020г. в Казанлък.