Народните борби в Гурково отново събраха състезатели от цялата страна

Много се говори за връщането на спорта и в малките населени места, за това, че децата трябва да се запалят по спорта от малки – а как по-добре това може да се случи, освен с инвестиции и с личен пример, подчерта кметът на Гурково , Мариан Цонев.

18 носители на европейски и световни титли , част от които национални състезатели по борба участваха в схватките в различните категории . В категорията до 100 кг първото място завоюва Ивелин Русев от Стара Загора, следван от Божидар Тодоров от Пловдив, а трети стана Джемал Али /ЦСКА/.

Мирослав Киров от село Крушаре, община Сливен е шампионът в категорията до 85 кг. Пресиян Михов от Ямбол стана сребърен медалист, а бронзов – Петко Михов от Бургас.

Стефан Иванов от Сливен пребори всички свои конкуренти в категория до 70 кг и понесе златото. Шампион на борбите стана 157-килограмовият Хюсеин Байрям от Разград в категория „Тежка“ /над 100 кг/, който надви съперника си Гюряй Хамидов от Ветово, окичил се със сребърния медал, а бронзът отиде при Али Кудрет от Русе.

Кметът Мариан Цонев , подчерта , че идеята е народните борби в Гурково да се превърнат в традиция. Те се проведоха за втора поредна година.