Музея на фотографията и ЛХМ „Чудомир“ се включват в Европейската нощ на музеите

Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък и Литературно-художествен музей „Чудомир“  ще отбележат Европейската нощ на музеите на 13 май с програма за деца и възрастни.

В единствения музей на фотографията ще гостува Театрално студио “Светът в детските длани” ще представи куклената постановка “Къщурка”. Програмата ще продължи с “Детско кино за малки, големи и още по-големи деца”. Организаторите са подготвили и прожекции на диафилми с приказките “Задави се Меца”, “Вълкът и седемте козлета”, “Лисица и щъркел” у други, както и прожекция на 8 мм киномашина на “Ну, погоди”.

Вечерта ще бъде представена поредицата на Илиян Дончев “ Забранените кралства”, включваща филми за Бутан, Сиким, Мустанг и Непал, посочват още от културния институт.

Литературно-художествен музей „Чудомир“ ще бъде отворен за посетители от 18:00 ч. до 0:00 часа.

19:00 ч. ще бъде излъчена прожекция на филма „Другия музей“, а от 21:00 ч. ще се състои концерт на Валери Джамбазов – китара

Посетителите ще имат възможността да разгледат още изложбите „Приятелите…“ – творби, подарени от художници, близки на Чудомир и „Посоки“-колекция от малко известни Чудомирови творби.

В Нощта на музеите ще може да бъде разгледана семейната къща на сем. Чорбаджийски (при сухо време), както и посетителите да опитат виното на Чудомир и сладкото на Мара Чорбаджийска.