Актьор с омайващ глас ще води церемонията по откриване на десетото издание на “Златната липа” 2023

Един омайващ млад актьор влиза в ролята на водещ на церемониите по откриване и закриване на десетото издание на „Златната липа“ 2023. Омайващ е не само с визията и присъствието си, но и с гласа си, който обичаме от озвучаването на български език на любими филми като „Таласъми“ ООД, „Роботи“, „Мулан“ и аудиоверсията на ромата „Не казвай на мама“ от Николай Йорданов.

Това е 29-годишният Севар Иванов, когото гледахме наскоро по БНТ1 в историческия сериал „Войната на буквите“ в ролята на Теофилакт. Помним го също от участието му в сериала „Откраднат живот“, игралния филм на Анри Кулев „Имало една война“ (2019) и още няколко филма.

Талантът на Севар Иванов проличава ясно още в дебютната му театрална роля в Пазарджишния театър след завършването на НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов – Дориан Грей в „Портретът на Дориан Грей“ от Оскар Уайлд.

Миналата година Севар Иванов спечели “Икар” за поддържаща мъжка роля за Агатон в постановката „Федра /сияйната/“ от Петър Пламенов с режисьор Бойка Велкова.

Голямата страст на Сезар Иванов обаче остава озвучаването – по наследство от неговата майка – озвучаващата актриса Светлана Смолева.

Заради всичко това изборът на директора на „Златната липа“, кинорежисьора Магдалена Ралчева, именно Севар Иванов да води церемониите по откриване на „Златната липа“, не е случаен.

В шоуто по откриване на десетата „Златна липа“ ще се включат и други любими на старозагорци звезди. Традиционното мажоретно шествие ще представи Клуба по латино танци, спортни и парадни мажоретки към общинския Център за подкрепа за личностно развитие в Стара Загора с ръководител Деница Ганева. Красивите момичета ще дефилират в бляскави тоалети до „червения килим“ под ритмите на Военния духов оркестър и Биг бенд на Стара Загора капитан Цветомир Василев. „Капитанът на джаза“ се завръща начело на оркестъра специално за откриването на кинофестивала „Златната липа“, тъй като е държал диригентската палка на всички издания досега.

Церемонията по откриване на „Златната липа“ 2023 ще започне в 17,30 часа на 27 май, събота. Тя ще започне с тържествен водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от Старозагорската епархия.

Веднага след това по „червения килим“ ще минат десетки известни артисти, режисьори и авторитетни творци от много европейски страни. Прожекциите на всички 48 филма от фестивалната програма и тази година ще бъдат при вход свободен благодарение на подкрепата на Община Стара Загора. Те ще се прожектират в залата на Държавна опира Стара Загора, РБ „Запарий Княжески“ и Културен център „Стара Загора“.