Безплатно посещение в Зоопарка на 1 юни

По повод Международния ден на детето -1 юни, децата от 4 до 18 години да не заплащат входни такси за посещение на Зоопарк Стара Загора, това предлага кметът Живко Тодоров. От такса се освобождават и малчуганите за участие в образователни програми.

В Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги е определен размера на входните такси за посетителите. Цената на предоставяната услуга е определена при съобразяване нейната социална значимост и предимно образователна насоченост, като при това цената на билетите е различна за различните социални групи. За деца до 3 години посещението е безплатно, за деца от 4 до 18 години – цената на билета е 3 лева. За участие в образователни програми за деца от 5 до 7 години е определена такса в 4 лева на час, а за ученици – 6 лева на час.

Зоопарк – Стара Загора е едно от любимите места за посещение на децата в гр. Стара Загора и затова кметът предлага по повод Международния ден на детето – 1 юни, за всички деца – посетители да отпадне плащането на входна такса за посещение и за участие в образователни програми.