Пони откъсна пръстите на пловдивчанка в зоопарка, Общината с позиция по случая

Пони отхапа пръстите на жена в старозагорския зоопарк. Инцидентът е станал преди повече от седмица, а за него сигнализира потърпевшата и семейството й.

27-годишната Ани е от Пловдив. През серията от почивни дни около Гергьовден, тя и семейството й решават да посетят зоопарка в Стара Загора. Времето било слънчево и топло, дъщеричката й не спирала да се усмихва и почти пред всеки обитател позирала пред обектива на мама и тати. Така и пред ограждението на черно-бялото пони. По-малко от минута след снимката, Ани се приближила до животното. То, от своя страна, любопитно подало муцунка през мрежата. Тласната от любовта към животните, 27-годишната пловдивчанка пъхнала ръка в клетката, за да погали малкото пони. Докато го милвала обаче понито завъртяло глава и захапало ръката на Ани.
Последвал пъсък и жената рязко извадила ръка от мрежата. Това видяла, че един от пръстите, както и част от кутрето липсвали. Освен това липсвала кожа и от дланта, която заедно с пръстите, били погълнати от животното. Кървавият инцидент се е случил пред очите на десетки постетителите в зоопарка, както пред малката дъщеря на Ани. Служители се притекли на помощ. Семейството веднага е потърсило помощ в болницата, намираща се непосредствено до градината.
Ани била хоспитализирана и по спешност ѝ била извършена операция. До 12 май пловдивчанката била в лечебното заведение, а сега е в дома си. Още със стъпване си в зоопарка, всеки един посетител е запознат със задълженята си. На информационна табела е описано какво е забранено, като по една от точните е упоменато да не се дразнят животните и да не бъдат хранени.

Община Стара Загора излезе с коментар отностно случая.
„Ръководството на Община Стара Загора е запознато с инцидента, случил се на територията на Зоопарка на 8 май. При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните. Табели, съдържащи правилата за поведение на посетителите, има на територията на целия зоопарк. Ръководството на Община Стара Загора изразява съжаление към пострадалата и използва случая да апелира посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните”, се казва в официалната позиция на Община Стара Загора. Приложени бяха и снимки от деня на инцидента.
От Община Стара Загора са категорични, че това е първи подобен случай. До сега не е имало инциденти с въпросното пони.