Среща с гражданското общество се проведе в Казанлък

В рамките на дискусията, провела се в Казанлък, фондация Антикорупционен фонд представи работата си по проект „Прозрачност и отчетност на местните власти, силни общности“. Проектът ангажира местните власти в 10 населени места в страната, за приемане и прилагане в работата им Стандарт за отчетност и интегритет на местната власт, който въвежда в България принципите на доброто управление.

Заедно с това мобилизира гражданските общности в тези населени места да осъществяват независим мониторинг за корупция, злоупотреба с власт и конфликт на интереси на местно ниво.

Екипът  представи и разработения от Антикорупционния фонд Стандарт за отчетност и интегритет на местната власт и Наръчника за прилагането му и сподели как местните власти и активистите могат да се включат от тук нататък.

Основната цел на проекта е да подобри системата за отчетност и почтеност на местната власт, като по този начин създаде условия за противодействие на корупцията на местно ниво чрез мобилизиране на местната гражданска общност.