Засилен контрол в нощните заеведения в Казанлък

По молба на старши комисар Лазар Христов, директор на ОД на МВР Стаара Загора, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова събра управителите на нощните заведения в града. Основна тема на разговорите бе режимът на работа на охранителите и достъпът до нощните клубове.

Старши комисар Христов призова за по-внимателен пропускателен режим и щателни проверки на входа на заведенията. Той обърна внимание на статута на частните наети лица за охрана, да се проверява изрично тяхното чисто съдебно минало. Кметът Галина Стоянова подчерта, че вече, освен договора за охрана, за издаване на разрешително за удължено работно време Общината ще изисква списък на охранителите и график за работа. Едва след извършване на проверка на РУ „Полиция” – Казанлък ще бъде удовлетворено искането. Галина Стоянова призова за подаване на сигнали при рушене на общинска собственост през нощта.

Главен инспектор Петко Стойнов, директор на Полицията в Казанлък отбеляза, че за оперативно подобряване на връзката с Районното управление управителите на нощни заведения в града разполагат с директен телефон към Полицията.

Управителите на нощните заведения поискаха засилено полицейско съдействие при инциденти и конфликти и повече патрули.