Задържаха двама мъже за нанасяне на телесна повреда на полицейски служители

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми Я.Т., на 51 г., и М.Т., на 22 г., за това, че на 6 август 2023 г. в гр. Стара Загора, в съучастие помежду си, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводено със съпротива срещу орган на власт – трима полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред.

Предявени са обвинения спрямо двамата и за нанесени леки телесни повреди на трима полицейски служители по хулигански подбуди и за престъпление

На 6 август 2023 г. около 4 ч. Я.Т. и М.Т. се намирали в нощно заведение в гр. Стара Загора. Те били във видимо нетрезво състояние. Я.Т. се почувствал зле и бил извикан екип на спешна помощ. При пристигане на медиците и полицейските служители двамата обвиняеми на публично място – пред дискотека, в центъра на град Стара Загора викали, блъскали, обиждали и отправяли закани за саморазправа към медицинския екип и към полицейските служители. Установено е, че са причинили и леки телесни повреди на трима полицаи. След като били отведени в сградата на Първо РУ-Стара Загора, унищожили и повредили противозаконно чужди движими вещи (счупено е стъкло, деформирани са алуминиева входна врата на фоайето на първия  етаж и метална врата на арестно помещение).

М.Т. е осъждан през 2022 г. за нанесена телесна повреда.

Днес, 8 август 2023 г., Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо двамата обвиняеми.