Кметът Иса Бесоолу участва в работна среща с министъра на туризма

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу взе участие в работна среща в министерство на туризма, заедно с колегите си от Казанлък, Хисаря, Сливен и Панагюрище. Всички те се срещнаха с министър Зарица Динкова и екипа й, за да обсъдят бъдещата дейност и потенциал на Организацията за управление на туристическия район „Долината на розите”, чиито членове са и горепосочените общини.
Кметът на Павел баня Иса Бесоолу подчерта готовността на Общината да съдейства при набелязването на конкретни възможности за успешното бъдеще на организацията за управление на туристическия район. Пред министър Зарица Динкова градоначалникът представи възможностите за целогодишен туризъм в Павел баня, в т.ч. предимствата на лековитата минерална вода, природните и исторически забележителности и събитията от културния календар на Общината, включващ маскарадните игри на кукерите от района, избора на Цар на минералната вода в рамките на Празника на розата и минералната вода и др.
Всички присъстващи се обединиха около идеята, че сдружението може да има още по-активна роля в развитието на туризма, ако има и възможността да кандидатства по различни проекти, като по този начин ще е по-полезно и на самите общини – членове. Кметовете на Павел баня, Казанлък, Хисаря, Панагюрище и заместник – кмета на Сливен, който бе на срещата,  бяха единодушни, че трябва да се положат съвместни, и с Министерството на туризма, усилия за развитие потенциала на сдружението, за да може „Долината на розите”, като общ бранд, да представя България и по света.
От своя страна министър Зарица Динкова даде отлична оценка за работата на организацията за управление на туристическия район. Особено внимание по време на срещата бе обърнато на необходимостта от по-задълбочен регламент за ползването на минералната вода по места – едно от безспорните богатства на България. Бяха поставени въпроси за възможностите местните хотелиери и ресторантьори да наемат работна ръка от чужбина и кметовете получиха уверение от Министерството на туризма за съдействие с указания.