Творбите от VII Международен арт пленер „Безгранично изкуство“ наредиха във фоайето на Община Стара Загора

Изложба с творбите от VII Международен арт пленер „Безгранично изкуство“  официално откриха във фоайето на Общинска администрация Стара Загора. 13 чуждестранни и български творци взеха участие в тазгодишното издание на традиционния пленер, организиран от фондация „Център за правно и културно застъпничество – Темида арт“, с подкрепата на Община Стара Загора и Тракийски университет Стара Загора. Куратор на изложбата бе старозагорският художник Светлозар Недев.

Поздрав към организаторите и участниците в арт пленера отправиха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, заедно с неговия заместник Надежда Чакърова. „Първо искам да поздравя организаторите за прекрасното събитие, показващо красотата на изкуството за пореден път във фоайето на Общината, както и тазгодишните участници в пленера, които са от 4 държави и го правят още по-стойностен и уникален. Благодаря на всички, които присъствате на откриването, че подкрепяте изкуството в Стара Загора, защото в това време на бездуховност е все по-важно да ценим красивото, доброто, моралното“, приветства кметът Живко Тодоров.

„За мен е огромно удоволствие, че седма година съм свидетел на развитието на този пленер. Поздравявам всички участници и съм убедена, че ще останете с прекрасни спомени в сърцето от Стара Загора“, каза Надежда Чакърова.

Художниците и организаторите получиха поздрави и от главния секретар на Тракийски университет доц. д-р Неделина Костадинова, от президента на Ротари клуб Стара Загора-Берое Антон Тонев, както и от президента на Инър Уийл Клуб Стара Загора-Берое Диана Господинова.

Творците и съмишлениците на Международния арт пленер получиха грамота и плакет в знак на признателност. За настроението на гостите се погрижиха дует Адикт – Нели и Теодор Петкови.

Изложбата ще може да бъде разгледана до 30 август във фоайето на Общината, а след това ще бъде показана в Академичния информационен център на Тракийски университет.