Разкриха склад за търговия с ветеринарномедицински продукти

При съвместна поредица от проверки на Българска агенция по безопасност на храните, Икономическа полиция и Национална агенция по приходите са открити и запечатани складове на фирма, извършвала нелегален внос и търговия с ветеринарномедицински продукти. Фирмата разполагала със законни и с незаконни складове в различни области в страната, един от които в Стара Загора.

След получен сигнал са сформирани екипи от служители, които при проверки в различните складове на фирмата установяват липсваща и непълна документация по отношение на получени, продадени и налични продукти. Открити са също неправилно съхранявани ветеринарномедицински продукти.

В животновъден обект в село Кортен са открити фактури, издадени от въпросната фирма, в които не е посочено името на ветеринарномедицинските продукти, съгласно лиценза за употреба на продукта. Установено е наличие на празни опаковки, от чиито данни върху опаковката и листовките не са в съответствие с Наредбата за изискванията към опаковките и листовките на ветеринарномедицински продукти и с лицензите им за употреба, а партидните номера не съответстват със законно внесените партиди.

В нерегистриран склад на фирмата в Стара Загора са открити ветеринарномедицински продукти с изтекъл срок на годност. Не са представени документи за произход и не е ясна собствеността на помещението, в което се съхраняват. Иззети са компютърни конфигурации и сървър.