“Изкуството като хоби и вдъхновение“ ви очаква тази събота в градината на ЛХМ “Чудомир“

За четвърта година в двора на музей „Чудомир“ ще се състои на 16-ти септември, едното от любимите на казанлъчани събития “Изкуството като хоби и вдъхновение”.

По време на изложението ще бъдат представени различни изделия от плъстена вълна, натурални сапуни и козметика, съвременна бижутерия и реплики на накити, плетива и плетени изделия на една кука, аранжиран скандинавски мъх, изделия от  полимерна глина, картини, и не на последно място представяме  две грънчарски колела – на дългогодишен майстор грънчар и на девет годишно момче, за което изкуството наистина е хоби и забавление. Покана за участие е отправена и към “Арт стая” за ателие с деца по интереси.

От 11:00 ч начало на  доброто настроение  ще даде  най- младият гайдар Лъчезар Трифонов, ще пеят и две фолклорни певчески групи от читалища в Община Казанлък.

Демонстрациите на майсторите ще озвучават дамска фолклорна група при НЧ“ Зора 1902г.“ от с. Голямо Дряново и мъжка  певческа фолклорна група „Розово“ с ръководител  Петър Байнов при НЧ „Христо Ботев- 1897“с. Розово.

При лошо време, събитието ще се проведе в сградата на музей “Чудомир”.

Инициативата е част от „Европейски дни на наследството”.