1414 първокласници прекрачват прага на старозагорските училища през новата учебна година

Най-много първокласници в Стара Загора тази година ще посрещне VI ОУ „Св. Никола”. Малчуганите, които за първи път ще прекрачат прага на училището са 132. По 122 първолаци очакват в V ОУ „Митьо Станев” и IV „Кирил Христов”.  В 22 учебни заведения в града, за първи път звънеца ще чуят 1414 старозагорчета на 15 септември. В Центъра за специална образователна подкрепа първокласниците са трима. В селата Загоре, Хрищени, Братя Кунчеви, Калояновец, Преславен, Хан Аспарухово и Дълбоки също се подготвят за най-малките си ученици.

Тържествата по повод новата учебна 2023/2024 година ще изпълнят петъчния ден с много емоция, музика, песни, рецитали и детски усмивки. Вратите си за любознателните деца и техните близки първи ще отворят ОУ „Кирил Христов” и ТГ „Княз Симеон Търновски” – 8.30 часа. Празничната програма в по-голямата част от старозагорските училища ще започне между 9.00 и 11.00 часа. Броят на учениците в община Стара Загора и тази година се очаква да надхвърли 17 хиляди, без подготвителните групи.

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и тази година ще спази своята традиция – всички ученици и учащи младежи ще пътуват безплатно в обществения транспорт в рамките на града на 15 септември.