Кметът Живко Тодоров с поздрав към учители, ученици и родители по повод първия учебен ден

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров изпрати поздравителен адрес до всички училища на територията на общината по повод началото на новата учебна 2023/2024 година.

„Уважаеми учители, ученици и родители,

Приемете най-сърдечни поздравления по случай Първия учебен ден – символ на духовност и традиция, празник на просвещението и на стремежа към познание!

Скъпи първокласници, трепетът във Вашите сърца изпълва въздуха с неповторима енергия. Чувайки училищния звънец, днес за пръв път ще прекрачите прага на своето училище. Подайте с доверие ръка на своите учители, които ще Ви поведат по пътя на знанието, разкривайки Ви многообразието и възможностите на света!

Скъпи ученици, бъдете любознателни и упорити, винаги изпълнени с мечти и сили да ги постигате. Вярвайте в себе си, посрещайте трудностите смело, а успехите – с идеята, че можете повече! Пожелавам на Вас и на Вашите родители здраве и високи резултати, с които да се гордеем всички заедно!

Уважаеми учители, на този ден се обръщам към Вас с благодарност и признателност, затова че сте приели и всеотдайно и отговорно изпълнявате мисията си на просветители. Желая Ви устрем, сила и търпение в ежедневните Ви усилия да предадете на учениците си нужните знания и най-важните житейски уроци.

Скъпи родители, не спирайте да вдъхвате на Вашите деца любов към познанието. Бъдете пример за тях! Учете ги да обичат науката и да са целеустремени в своите мечти.

На добър час!”