Стара Загора посреща XV Балканиада по спортен бридж

За петнадесети път, в навечерието на Празника на града – 5 октомври ,в Стара Загора се открива Балканиада по спортен бридж. Срещите се провеждат два дни в залите на комплекс „Верея“, с подкрепата на Община Стара Загора. 15 отбора с международно участие ще мерят сили в турнира.

Поздрав към състезателите отправи зам.-кметът Красимира Чахова. „Добре дошли на всички отбори, радвам се, че отново сте в нашия град по повод 15-ото издание на Балканиадата по спортен бридж, на която имаме удоволствието да бъдем домакини, заедно с Клуба по спортен бридж – Стара Загора. Освен оспорваните битки, които предстоят в следващите дни, ще имате възможност да се насладите като гости на нашия град и на много богата музикална и културна програма. Пожелавам успех на всички и  нека престоят ви в Стара Загора да бъде изпълнен с незабравими моменти“, приветства Красимира Чахова.

Успех на участниците пожела и председателят на Българската федерация по спортен бридж Тони Русев. Той благодари на Община Стара Загора за подкрепата през годините и пожела една честна игра на състезателите. На откриването присъства и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов.

На 6 октомври, в залите на хотел „Верея“, за 42-ри път в Стара Загора ще се проведе и най-големият за България Международен фестивал по спортен бридж. Събитието приветства около 120 състезатели, разпределени в близо 35 отбора и 50 двойки. Очакват се гости от Румъния, Турция, Македония, Гърция и Сърбия. Фестивалът се организира традиционно по повод 5-ти октомври – Празника на Стара Загора.