Състоянието на намушкания с нож полицай е стабилно. Мащабна полицейска операция тече в Казанлък

Към момента състоянието на намушкания с нож полицай  в ромския квартал „Казмера“ в Казанлък е стабилно, това е което увериха от Университетската болница в Стара Загора, каза пред пред журналисти старши комисар Лазар Христов, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Служителят на реда остава в реанимация на дренаж. Засегнат е белия дроб, проникването е в гръдната кухина.

През вчерашният ден двама служители на Районно управление-Казанлък посещават местност „Казмера“, която е населена с ромско население и при изпълнение на служебните си задължения полицаите са нападнати от едно лице. Нападението срещу тях е осъществено с хладно оръжие – два ножа. Извършителят, 20-годишен мъж, който е криминално проявен с 4 регистрации за кражби и обявен за общодържавно издирване тръгва срещу тях, те правят опит да се оттеглят, единия пада на земята, в последствие е застигнат от нападателя и прободен в гърба, уточни комисар Христов.

Очаква се прокуратурата в Стара Загора да даде повече информация за образуваното досъдебно производство, квалификацията, по която ще бъде и мерките спрямо извършителя на престъплението от понеделник 9-ти октомври.

Втори случай с нападнат полицай е имало през вчерашния ден. „При осъществяване на полицейските си действия двама наши служители в Мъглиж при спират за проверка криминално проявено лице, той се опитва да осуети проверката и също нанася удари в областта на тялото на един от колегите ни. Лицето е задържано и там също е образувано бързо производство за хулиганство.“, заяви комисар Лазар Христов.

В момента се провежда мащабна полицейска операция в трите ромски квартала на град Казанлък. На терен са повече от 150 служители от Жандармерията и Районното управление. Към момента има установени наркотични вещества и други вещи забранени от закона. Има и лица, които са обявени за общодържавно издирване, те са издирени към момента. На по-късен етап се очаква да бъде дадена по-обобщена информация за самата акция.