Остава зад решетките 20-годишния мъж направил опит за убийство на полицай в Казанлък

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 20-годишния С. М., спрямо който е повдигнато обвинение за това, че на 09.10.2023 г. в гр.Казанлък е направил опит умишлено да умъртви разследващ полицай, като опитът е останал недовършен по независещи от дееца причини.

Повдигнатото обвинение е за тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от двадесет до тридесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В съдебно заседание представителят на Окръжна прокуратура – Стара Загора изложи доводи, с които потвърди искането си на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Служебният защитник на 20-годишния мъж не възрази срещу направеното от прокурора искане. Самият обвиняем помоли да бъде върнат в ареста.

Окръжен съд – Стара Загора, след като обсъди събраните в хода на разследването и приложени по делото доказателства, прие, че е налице обосновано предположение, че именно С. М. е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Независимо от обстоятелството, обвиняемият е неосъждан, според съда е налице реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление – наркозависим е и срещу него са водят разследвания за други извършени престъпления.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.