Изложба и демонстрация пред казанлъчани от “Пещерното спасяване”

Пред сградата на Община Казанлък членове на ,,Пещерно спасяване“ представиха изложба за спасителната акция в турската пещера Морджа и за работата на спасителите по време на разрухата в турските градове, вследствие на силните земетресения през месец февруари тази година.

„Пещерно спасяване“ е доброволна организация, която е единствена в България, която може да окаже помощ с квалифицирани спасители и необходимо оборудване  за спасяване на хора при инциденти в пещери, пропасти, мини и трудно достъпни места с въжен достъп. Готовност за акция в цялата страна имат 80 човека, като членовете са от различни градове, но обединени от обща кауза.

Припомняме, че през месец февруари тази година Тодор Иванов беше един от доброволците включили се в спасителната акция след тежките земетресения в южната ни съседка.

Българската организация „Пещерно спасяване“ е и сред първите оказали помощ при мащабната операция в пещера Морджа, Турция през септември т.г., за спасяване на живота на американския спелеолог Марк Дик.

Членовете на организацията направиха и демонстрация на техника по пещерно спасяване. Те показаха пред казанлъчани малка част от спасителна акция на пострадал и неговото пренасяне до безопасно място.