Падна блокадата на АМ “Тракия”

Протестиращите на автомагистрала “Тракия” край Стара Загора, миньори и енергетици, свалиха блокадата след две седмици протест. Те са решили да търсят изпълнение на исканията си по друг начин.

Протестиращите от синдикатите в енергетиката обясниха, че не искат повече да затрудняват българските граждани да пътуват, но ще продължат с протестните си действия.

Причината за безпрецедентното затваряне на автомагистрала “Тракия” в района на 208-и километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката, беше протестът на миньори и енергетици, несъгласни с териториалните планове за въглищните райони, които правителството изпрати в Брюксел. Те не одобриха и споразумението, подписано от депутати, енергийния министър и премиера, и дори след него не отвориха пътищата.

„Категорично заявяваме – не отстъпваме, ние просто се оттегляме от магистралите и всички пътища. Не искаме повече да създаваме неудобство. Но това не е краят – битката продължава”, каза Бисер Бинев от КТ „Подкрепа”, „Мини Марица-изток”.

Недоволните продължават със следващи действия, с които смятат, че могат да постигнат исканията си. Започват да събират подписка и се подготвят за ефективна стачка.

 

Снимка:Mediapool